[/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

[/fusion_text]
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_column]
[/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
[/fusion_text]
[/fusion_builder_column]

Προεδρίο

 • Πρόεδρος: Μάττας Γεώργιος

 • Αντιπρόεδρος: Ψημμένος Σωτήρης

 • Γραμματέας: Θεοδωρόπουλος Θεόδωρος

 • Ταμίας: Αγραφιώτης Βασίλης

Μέλη

 • Αντωνίου Ελένη

 • Γαλάνη Ουρανία

 • Σουφλάκος Βασίλης

 • Κατσάρας Κωνσταντίνος

Παρατηρήτρια

 • Ζιάκα Σταυρούλα

Το ¨Θεοδωρίδειο Κέντρο – Ορίζοντες¨ δημιουργήθηκε από το Δήμο Καρδίτσας και την ΑΝΚΑ, προσφέροντας υπηρεσίες σε είκοσι (20) νέους-ες με νοητική υστέρηση, κινητικά προβλήματα, κώφωση- βαρηκοΐα. Από το Δεκέμβριο του 1999 το Κέντρο απέκτησε πλέον τη δική του μόνιμη στέγη.

Το οφείλει στη δωρεά της κας. Θεοδωρίδου – Μαστρογιαννίτου Λυδία προς το Δήμο Καρδίτσας με την αγορά και τον εξοπλισμό του κτιρίου, αλλά και στη συμβολή του Δήμου Καρδίτσας ως προς την αναπαλαίωση του.

Καθοριστική ήταν η δωρεά ενός χρηματικού ποσού για την αγορά ενός ειδικού λεωφορείου για άτομα με ειδικές ανάγκες που έκανε ο ΟΠΑΠ πριν από πέντε χρόνια, η οποία έλυσε το βασικό ζήτημα των μετακινήσεων  των νέων του Κέντρου.

Το ¨Θεοδωρίδειο Κέντρο – Ορίζοντες¨ του Δήμου Καρδίτσας λειτουργεί από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι από Δευτέρα  έως Παρασκευή.

Στο Κέντρο λειτουργούν τρία εξοπλισμένα εργαστήρια κατάρτισης. Πρόκειται για ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο Κεραμικής, το εργαστήρι Ζωγραφικής και το εργαστήρι Παλαίωσης Βυζαντινών εικόνων. Κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα διοργανώνεται Παζάρι , όπου εκθέτουμε τα προϊόντα που κατασκευάζουμε καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους και τα χρήματα που συγκεντρώνονται είτε μοιράζονται στους νέους του Κέντρου είτε χρησιμοποιούνται για διάφορες ανάγκες τους.   Για πρώτη χρονιά θα λειτουργήσει εργαστήριο Κηπουρικής. Σκοπός της διδασκαλίας του εργαστηρίου είναι η κοινωνικοποίηση του ατόμου, η ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων του μαθητή με σκοπό να γνωρίσει την αρμονική σχέση ανθρώπου – φύσης καθώς και τις αλληλεπιδράσεις στο οικοσύστημα.. Παράλληλα υπάρχει ομάδα Θεάτρου και κουκλοθέατρου στην οποία συμμετέχουν νέοι με νοητική υστέρηση, με σκοπό να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους μέσω της θεατροθεραπείας και να αποκτήσουν ψυχική ευημερία μέσω ψυχαγωγικών ασκήσεων. Επίσης υπάρχει Ομάδα Ατομικής Υγιεινής, με σκοπό την εκμάθηση σωστής ατομικής υγιεινής σε καθημερινή βάση, υλοποιούνται προγράμματα γυμναστικής – στίβου, παραδοσιακών χορών ,μουσικοθεραπείας και κοινωνικοποίησης. Το πρόγραμμα κοινωνικοποίησης  στοχεύει στην κοινωνική ένταξη και περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν την παρακολούθηση ταινιών στον κινηματογράφο, θεατρικές παραστάσεις, εξόδους σε κέντρα εστίασης, αναψυκτήρια,  ημερήσιες εκδρομές, επισκέψεις σε μουσεία κα.

Το χαμόγελο και η χαρά στο πρόσωπο ενός ανθρώπου δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα υλικό αγαθό. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τους νέους που φιλοξενούνται στο  ¨Θεοδωρίδειο Κέντρο – Ορίζοντες¨ του Δήμου Καρδίτσας. Με μια επίσκεψη στο χώρο, εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει το σπουδαίο έργο που προσφέρει η εν λόγω δομή, τη σχέση αγάπης και προσφοράς που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των υπευθύνων και των εθελοντών με τους νέους του Κέντρου.

Πρόκειται για μια δομή η οποία στέκεται όρθια από το Δήμο Καρδίτσας, την σπουδαία προσφορά των εθελοντών και τις πολύτιμες δωρεές των πολιτών. Το Κέντρο αποτελεί το δεύτερο σπίτι των νέων αυτών ανθρώπων.

Οι πόροι μας

 • Ετήσια εισφορά από το Δήμο Καρδίτσας
 • Δωρεές και χορηγίες Ιδιωτικού Τομέα
 • Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Ενταγμένος Φορέας στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αριθμό 05106AEN1109803000146

Το ανθρώπινο δυναμικό του Θεοδωρίδειου Κέντρου – Ορίζοντες  απαρτίζεται από:

 • Επιστημονικό προσωπικό – Εκπαιδευτικό προσωπικό
 • Διοικητικό προσωπικό
 • Βοηθητικό προσωπικό